Sun, Jul 19 | Overklitten Sø

Walk the Coast - Tranum klitplantage

Tag med på fire timers vandring gennem klitplantagens forskellige skov- og klitarealer. Tranum Klitplantage og Overklitten Sø rummer særlige naturtyper med sjældne sommerfugle, krondyr og natravne. På denne fire timers vandring kommer du med rundt til nogle af de naturperler, som plantagen gemmer på
Man kan ikke længere tilmelde sig

Tid & Sted

Jul 19, 2020, 8:00 AM – 1:30 PM
Overklitten Sø, Overklitten Sø, 9460 Brovst, Danmark

Om eventen

Tranum Klitplantage – den oversete vildmark

Denne vandring fører dig ind gennem en af Nordjyllands største klitplantager og videre ud til den store klithede. Vi går så vidt muligt på små trampestier og ikke mærkede stier. Her er muligheden for at opleve dyre- og fuglelivet størst. På turen får man en forståelse for, hvorfor dette enorme område er udpeget til at blive fremtidig vildmark i Nordjylland. Du får desuden kendskab til de mest sjældne fugle og insekter i området, og får indsigt i hvilke tiltag, der skal sikre en fremtidig utæmmet vildmark her.

Turen kategoriseres som let-middel, er ca. 10 km. og tager ca. 4 timer afhængig af, hvad naturen byder os.

Medbring gerne kikkert.

Program

Vi mødes kl. 8 på P-pladsen ved Overklitten Sø på Rødhusvej.

Turen går forbi den lavvandede Overklitten sø, hvor særprægede fugle som rørdrum og traner holder til. På stien gennem mosen vokser den blå blomst, Djævelsbid. Blomsten er værtsplante for en af Danmarks største bestande af den meget sjældne sommerfugl Hedepletvinge.

Du bliver ført af snoede stier gennem de høje skovfyr ind over plantagens indlandsklitter. Her vokser den gode spisesvamp kantarel og flokke af Korsnæb sidder i trætoppene.

Flere gange på ruten går vi ud til kanten af plantagen for at spejde ud over den store klithede. Derude holder krondyrene til, og er vi heldige står de fremme på toppen af de høje lyngklædte indlandsklitter.

Efter turen er Outnature vært med lokale lækkerier.

Attrup havnecafe har tilberedt sæsonens ’Outnature-tapas’ med 4-6 små forskellige retter med diverse tilbehør af brød og salat.

Sanne er kendt for mad der smager af noget, og hvor man bliver mæt. Hun værdsætter det danske traditionelle køkken, og hun er ”tro mod sine danske kødgryder”. En frituregryde vil aldrig få en plads i hendes køkken. Dog er hun ikke bleg for at sætte sit eget personlige præg på sammensætning og smag.

Til maden serveres special-øl fra Thisted Bryghus og økologiske vand.

Men det kulinariske stopper ikke her.

Til bålkaffen serveres nemlig smagsprøver fra #3kronerkage.

Anette er født og opvokset i Hanherred. Om sig selv siger hun:

”Naturen har altid dannet rammen om mit hjem og min familie.

Jeg nyder at eksperimentere med især kager - og inspireres hele tiden af de smukke og lækre råvarer, jeg finder her på egnen.

For mig er det vigtigt, at mine kager smager godt, men også at de afspejler min elskede egn – Hanherred”

Pris

Fire timers guidet tur efterfuldt af frokost-anretning fra Attrup Havnecafe inkl. 1 specialøl eller økologisk sodavand, samt lækkerier fra #3kronerkage til bålkaffen.

485 kr. pr. person.

Billetter
Price
Quantity
Total
  • Walk the Coast, Tranum Klit
    485 kr
    485 kr
    0
    0 kr
Total0 kr

Share This Event

Address: Outnature - Sdr Strandvej 6e 9480 Løkken