Sat, Jul 11 | Lerup Kirke (Fosdalvej / Jammerbugt Komm

Walk the Coast - Fosdal/Lien

Kom med på en anderledes vandreoplevelse med vild natur og kulinarisk forkælelse.
Man kan ikke længere tilmelde sig

Tid & Sted

Jul 11, 2020, 3:00 PM – 8:30 PM
Lerup Kirke (Fosdalvej / Jammerbugt Komm, 9460 Brovst, Danmark

Om eventen

På blot 4 timer, ca. 10 km. vil du blive ledt ned gennem dybe regnskovsagtige dale, op på toppen af Danmarks højeste indlandskystskrænt, videre langs med frodige rigkær og rislende kildevæld, og ud på den vidtstrakte, næringsfattige klithede. 

Turen fortsætter tilbage til toppen af kystskrænten for til sidst at føre dig gennem det smukkeste gamle urørte egekrat, og tilbage til turens udgangspunkt. 

Vi taler om ”kontrasternes land” i særdeleshed.

Efter turen er Outnature vært med middag bestående af forskellige lækkerier fra lokale medorganisatorer. 

 Mere om området. ‘Lien’– Danmarks længste indlandskystskrænt 

Har du endnu ikke besøgt Lien, så er det et must for alle vandrere. 

Den 7 km. lange indlandskystskrænt ligger som en lille bjergkam i det vestjyske landskab. 

Her hersker en natur, som ikke findes lignende andre steder i Danmark. Stierne fører dig ad smalle, snoede stier på tværs af skrænten og ned gennem skyggefulde, fugtige og kølige dale. Gamle, krogede, mosklædte træer og bregner vokser på de stejle skråninger, og tankerne ledes hen på regnskovene i fjerne lande. 

 ’Underlien’ 

Fra foden af den tres meter høje kystskrænt strækker sig en mosaik af lyngbakker, sivtoppe, græssletter, småsøer og klitter, ’Underlien’. Den hævede stenalderhavbund byder på mængder af dyr, fugle og sjældne planter. Vi går en lille tur ind i området, og får en fornemmelse af dette store naturområdes naturværdi.

 Program 

Vi mødes kl. 8 på P-pladsen ved Fosdalen/Lerup kirke. 

Turen går ned gennem den frodige Fosdalen med Vor Frue kilde som vejviser. Via smalle stier på Liens stejle skrænt fortsætter vi til Nøddedalen. Terrænet er udfordrende og kuperet. 

Det kræver godt fodtøj og evt. vandrestave. 

Efter ca. 5 km. på smalle snoede stier på kanten af skrænten, når vi ned til et af de vigtigste og mest værdigfulde naturområder i Jammerbugt kommune med udbredte rigkær og kildevæld, Svenstrup kær. Området har for nylig gennemstået en større genopretningsproces og åen slynger sig nu igen mod havet. Sangfugle som kærsanger, græshoppesanger og nattergal kan høres her på de stille sommeraftner og lune morgener.

Som stor kontrast til de frodige rigkær og kildevæld går turen ud på ‘Underliens’ næringsfattige klithede med de markante indlandsklitter. Her er lyng og enebær dominerende, men også blomsterrige afgræssede strandenge hvor rådyr og traner opholder sig. Her yngler fugle, som Rødrygget tornskade og den sjældne sommerfugl Hedepletvinge lever her.

Turen fortsætter tilbage til Fosdalen, hvor vi slutter af med den betagende udsigt til både Buldbjerg og Rubjerg knude fyr. Gennem det gamle egekrat går vi tilbage til rutens udgangspunkt. Egekrattet, der også domineres af kaprifolier og blåbær, er ynglested for adskillige fugle, som spændende fugle som spætmejse, flagspætte og træløber.

Efter turen er Outnature vært med lokale lækkerier.

Attrup havnecafe har tilberedt sæsonens ’Outnature-tapas’ med 4-6 små forskellige retter med diverse tilbehør af brød og salat. 

Sanne er kendt for mad der smager af noget, og hvor man bliver mæt. Hun værdsætter det danske traditionelle køkken, men er ikke bleg for at sætte sit eget præg på både smagsoplevelsen og sammensætningen. Hun er dog ”tro mod sine danske kødgryder”. En frituregryde vil aldrig få en plads i hendes køkken. 

Til maden serveres special-øl fra Thisted Bryghus og økologiske vand.

Men det kulinariske stopper ikke her.

Til bålkaffen serveres nemlig smagsprøver fra #3kronerkage. 

Anette er født og opvokset i Hanherred. Om sig selv siger hun:

”Naturen har altid dannet rammen om mit hjem og min familie. 

Jeg nyder at eksperimentere med især kager - og inspireres hele tiden af de smukke og lækre råvarer, jeg finder på egnen.

For mig er det vigtigt, at mine kager smager godt, men også at de afspejler min elskede egn – Hanherred”

Pris for fire timers guidet tur, middagsanretning fra Attrup Havnecafe inkl. 1 øl/vand, samt lækkerier fra #3kronerkage til bålkaffen. 

485 kr. pr. person.

Billetter
Price
Quantity
Total
  • Walk the Coast - Fosdalen/Lien
    485 kr
    485 kr
    0
    0 kr
Total0 kr

Share This Event

Address: Outnature - Sdr Strandvej 6e 9480 Løkken